2011-03-08

i ett undersökningsrum utan leksaker

I ett undersökningsrum i 4 timmar utan leksaker och en krasslig grabb. Man kan lätt bli helt utmattad själv.
Satt hela dagen i sjukvårdens våld med N2 igår. Men jag ångrar ju inte att jag krävde att få hjälp på barnakuten igår. På den lokala vårdcentralen gjorde de som vanligt. Ett stick i fingret, lite hånflin och lyssna på lungorna och sa att det är bara virus. Jaha. Men jag berättar ju för er att han är känslig som bara den för virus i lufkanalerna. Ja vi kan inte göra något här. Eller ni kanske inte vill?
Kom i alla fall till JKPG länssjukhuset med honom vid lunch och där sattes vi i ett undersökningsrum. Tillslut vart det bekvämare att sitta på golvet än på en stol.
Men som de tar hand om barnen på det sjukhuset. Det började med att han fick glass. En timme senare så var det inandning av diverse luftrörsvidgande och kortison. Detta skulle de bara kunna fantisera om på den lokala vårdcentralen.
Det är sådan skillnad. Hånflin och icke allvarstagande mot att i JKPG fick han vård och de läste hans journal och bedömde situationen så pass allvarlig, att de till o med sa "ja ni behöver i varje fall inte stanna kvar över natten". I Vaggeryd suckar de bara och frågar varför man kommer med sina sjuka barn.

Nu mår lillkillen bra igen och han har inte några större bekymmer. Nu står han på soffkanten och leker dykare. Det är inget fel på han, eller?

/Pappa

Inga kommentarer: